19 mars 2009

Stämmer skrocken?

1. Skrocken säger att den gravida kvinnans magform är toppig, utåtstående och inte syns bakifrån om man väntar en pojke, medan den ska vara utbredd och sitta även på sidorna om man väntar en flicka.
I sånnafall blir det en flicka denna gången, fast jag tycker inte att det är skillnad på formen på denna magen mot magen med Edvin

2. Skrocken säger att man får en pigmentrand på magen om man väntar en pojke, medan en sådan rand saknas om man väntar en flicka.
Ingen rand, hade ingen när jag fick en kille heller...

3. Skrocken säger att ett flickfoster har en hjärtfrekvens över 140 slag/minut medan ett pojkfoster har en hjärtfrekvens under 140 slag/minut.
Flicka igen, höga hjärtslag hittills...

4. Skrocken säger att den gravida kvinnan får mycket halsbränna om hon väntar en pojke, medan hon slipper halsbränna eller bara får lite halsbränna om hon väntar en flicka.
Pojke, jäklans dumma halsbränna!!

5. Skrocken säger att bebisen i magen hickar mycket om det är en flicka, medan det inte hickar alls eller bara lite om det är en pojke.
Hickar inte alls lika mycket nu som sist och då var det pojke???!!

6. Skrocken säger att bebisen sparkar mycket om det är en pojke och mindre om det är en flicka.
Pojke, det sparkas ju jämt...

7. Skrocken säger att bebisen på ultraljudsbilder håller händerna mellan benen om det är en pojke, medan flickor håller händerna på annan plats.
Aldrig hört.. men flicka igen.

8. Skrocken säger att den gravida kvinnans skönhet förblir densamma under graviditeten om hon väntar en pojke, medan ett flickfoster stjäl mammans skönhet.
Skönhet, jag blir ju inte smalare direkt... ? Jag vet inte.. är väl mig inte olik mot annars förutom tjockismage

9. Skrocken säger att man genom att utföra ett så kallat ringtest kan avgöra bebisens kön. En ring hålls i ett snöre över magen och om ringen pendlar ska bebisen vara en pojke, medan om den cirkulerar eller snurrar ska det vara en flicka.

Pojke enligt ringtestet

10. Skrocken säger att en pojkbebis bärs högt upp i magen medan ett flickbebis bärs långt ned.
Den här magen tycker jag är mycket längre ner än förra.

11. Skrocken säger att den gravida kvinnan blöder mycket från tandköttet om hon väntar en flicka, medan hon blöder mindre eller inte alls om hon väntar en pojke.

Blöder inte alls mycket.

12. Skrocken säger att den gravida kvinnans navel putar ut tidigt i graviditeten om hon väntar en flicka, medan den putar ut senare om hon väntar en pojke.
Putar som sist, alltså inte så värst mycket.

13. Skrocken säger att en gravid kvinna blir sugen på choklad, salt godis och lakrits om hon väntar en pojke medan hon är sugen på citrusfrukter och andra frukter om hon väntar en flicka.

Pojke, inte är jag sugen på frukt direkt

14. Skrocken säger att en gravid kvinna upplever mycket illamående om hon väntar en flicka medan hon inte mår så illa om hon väntar en pojke.
Jag mådde fruktansvärt illa i början men det försvann efter v16.

15. Skrocken (och kanske vetenskapen också…) säger att om man har samlag ofta under befruktningsmånaden – och därmed ökar chanserna att ha sex tätt inpå ägglossningen – är chanserna större att man får en pojke, medan om man har sex mer sällan under befruktningsmånaden – och därmed kanske lite längre ifrån ägglossningen – är chanserna större för en flicka.

Ingen anning hur vi hade sex vid befruktningstillfället..

16. Skrocken säger att håret på den gravida kvinnans ben växer snabbare än normalt under graviditeten om hon väntar en pojke, medan det växer i normal takt om hon väntar en flicka.

Jag tycker det växer i mindre fart än annars...




Alltså om jag ska gå enligt skrocken verkar det som det är ganska 50/50...

Inga kommentarer: